ενότητα “Γενικά” των Όρων Χρήσης Ιστότοπου

Το https://berg.gr αποτελεί το ηλεκτρονικό κατάστημα της ελληνικής επιχείρησης “Γετερίδου Μαρία” (στο εξής BERG GREECE) που εδρεύει στα Τρίκαλα Θεσσαλίας (ΑΦΜ: 051148147, ΔΟΥ: ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Γ.Ε.ΜΗ: 10063753000 ) μέσω του οποίου η BERG GREECE εκθέτει και διαθέτει τα προϊόντα της διαδικτυακά.

Πριν επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημά μας, σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν ειδικά για τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος https://berg.gr καθότι η χρήση και περιήγηση στον ανωτέρω ιστότοπο https://berg.gr συνεπάγεται ανεπιφύλακτα τη ρητή συγκατάθεση και συμφωνία με αυτούς.

Α. ΟΡΟΙ.

H BERG GREECE έχει τη διακριτική ευχέρεια να τροποποιεί μονομερώς ή να ανανεώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα ισχύοντα συναλλακτικά ήθη.

Η BERG GREECE υποχρεούται να προβαίνει σε έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών για τυχόν τροποποιήσεις και αλλαγές, μέσω του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος. Η οποιαδήποτε τροποποίηση ή αλλαγή δεν ισχύει για παραγγελίες που έχετε ήδη κάνει.

Β. ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

Η BERG GREECE δεσμεύεται για την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που εμφανίζονται στον ιστότοπο https://berg.gr και οι οποίες αφορούν τα ουσιώδη χαρακτηριστικά που περιγράφονται κατά περίπτωση για κάθε προϊόν, και την ακρίβεια των στοιχείων για τις παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της https://berg.gr.

Η BERG GREECE δεν δεσμεύεται για τυχόν τεχνικά η τυπογραφικά λάθη που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκληθεί ακούσια ή για λόγους διακοπής της λειτουργίας του ιστότοπου εξαιτίας ανωτέρας βίας.

Γ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Η BERG GREECE δεν εγγυάται τη διαθεσιμότητα των προϊόντων που αναφέρονται στον ιστότοπό της, αλλά είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει άμεσα τους τελικούς καταναλωτές για την μη διαθεσιμότητα αυτών.

Η BERG GREECE φέρει ευθύνη μόνο για δόλο και βαριά αμέλεια σε περίπτωση καθυστέρησης στην παράδοση των παραγγελθέντων προϊόντων, και για πληροφορίες ή υπηρεσίες που η ίδια παρέχει μέσω του ιστοτόπου της.

Η BERG GREECE δεν ευθύνεται για τυχόν τεχνικά προβλήματα που ενδέχεται να παρουσιαστούν στους χρήστες, τόσο κατά την επίσκεψη όσο και κατά τη χρήση του διαδικτυακού τόπου και τα οποία έχουν σχέση με τη λειτουργία και τη συμβατότητα της υποδομής του χρήστη.

Επιπλέον, η BERG GREECE δεν ευθύνεται για πράξεις ή παραλείψεις τρίτων και κυρίως για μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων στα προϊόντα, στις υπηρεσίες και πληροφορίες που διατίθενται μέσω του ιστοτόπου της.

Δ. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ.

Ο ιστότοπος https://berg.gr αποτελεί τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της BERG GREECE.

Οι εικόνες, τα γραφικά , οι φωτογραφίες, τα σχέδια, τα κείμενα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες και προϊόντα και γενικά όλο το περιεχόμενο των ιστοσελίδων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της BERG GREECE και προστατεύονται από τις διατάξεις τόσο του ελληνικού δικαίου όσο και των ευρωπαϊκών και διεθνών συμβάσεων.

Ρητά απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική/ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο του Περιεχομένου του https://berg.gr.

Η αναπαραγωγή, επανέκδοση, μεταφόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς η άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο με προηγούμενη έγγραφη άδεια της BERG GREECE ή άλλου νομίμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.

Όλα τα ονόματα, οι εικόνες, οι λογότυποι και τα διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν την BERG GREECE ή και το ηλεκτρονικό της κατάστημα https://berg.gr καθώς επίσης και τρίτα μέρη συμβεβλημένα με αυτούς καθώς και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, αποτελούν αποκλειστικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα της BERG GREECE και του https://berg.gr ή και των ως άνω τρίτων μερών και τελούν υπό την προστασία των ελληνικών, κοινοτικών και διεθνών νόμων περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας και αθέμιτου ανταγωνισμού.

Σε κάθε περίπτωση η εμφάνισή τους στις ιστοσελίδες του https://berg.gr δεν αποτελεί λόγο για μεταβίβαση ή εκχώρηση αδείας ή δικαιώματος χρήσης τους.

Ε. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΗ.

Όλοι ανεξαιρέτως οι χρήστες των ιστοσελίδων του https://berg.gr συμφωνούν και αποδέχονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν αυτές και το ηλεκτρονικό κατάστημα της BERG GREECE για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση οποιουδήποτε Περιεχομένου είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, ενοχλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, λιβελογραφικό, παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου, δείχνει εμπάθεια ή εκφράζει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις, μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε ανήλικους με οποιονδήποτε τρόπο, δεν δικαιούται να μεταδοθεί σύμφωνα με την νομοθεσία ή τις συμβατικές ή διαχειριστικές σχέσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας), παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή παρεμπόδιση της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών, ηθελημένα ή αθέλητα παραβαίνει την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και των διατάξεων αυτής, δύναται να παρενοχλήσει τρίτους με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε περιεχόμενο χρησιμοποιείται για συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Ζ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Η BERG GREECE δίνει μεγάλη σημασία στα θέματα ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών και δεσμεύεται να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να παρέχει τη μέγιστη δυνατή διασφάλισή σας. Κάθε πληροφορία που σχετίζεται με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας, είναι ασφαλής και απόρρητη.

Η ασφάλεια του Ηλεκτρονικού καταστήματος της BERG GREECE επιτυγχάνεται με τις παρακάτω μεθόδους:

Ι. Αναγνώριση Πελάτη.

Για την αναγνώρισή σας χρησιμοποιούνται δύο κωδικοί, ο Κωδικός Εισόδου (στο εξής Username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (στο εξής Password), οι οποίοι σας παρέχουν πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια κάθε φορά που τους χρησιμοποιείτε. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να αλλάζετε το Password καθώς και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail), όσο συχνά θέλετε. Εσείς είστε οι απόλυτα υπεύθυνοι για τη διατήρηση και απόκρυψη της μυστικότητας των στοιχείων σας από τρίτους, αφού είστε και οι μόνοι που έχετε πρόσβαση σε αυτά.

Σε περίπτωση που χάσετε τους κωδικούς αναγνώρισης ή αυτοί διαρρεύσουν σε μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε άμεσα, διαφορετικά το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν φέρει καμία ευθύνη.

Για λόγους ασφάλειας είναι καλό να αλλάζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα το Password σας και να αποφεύγετε τη χρήση εύκολα ανιχνεύσιμων κωδικών (πχ ημερομηνία γέννησης).

Τέλος, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε και σύμβολα εκτός από γράμματα και αριθμούς για τη δημιουργία ισχυρών Passwords.

ΙΙ. Εξασφάλιση του Απορρήτου της Μεταφοράς των Προσωπικών σας Δεδομένων.

Για την καλύτερη δική σας διασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς δεδομένων, η BERG GREECE χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL Connection.

Ελεγχόμενη Πρόσβαση (Firewall): Η πρόσβαση στα συστήματα της BERG GREECE (Servers) ελέγχεται από Firewall, το οποίο επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων μόνο υπηρεσιών από τους πελάτες/χρήστες ενώ ταυτόχρονα απαγορεύει την πρόσβαση σε συστήματα και βάσεις δεδομένων που περιέχουν απόρρητα στοιχεία και πληροφορίες για την επιχείρηση.

Κρυπτογράφηση: Η BERG GREECE χρησιμοποιεί ένα σύστημα, το οποίο αποκρυπτογραφεί πρώτα τις πληροφορίες που λαμβάνει, χρησιμοποιώντας το ίδιο κλειδί που έχει προκαθοριστεί με την έναρξη της σύνδεσής σας με την υπηρεσία, και στη συνέχεια προβαίνει σε επεξεργασία αυτών των πληροφοριών.

Με την ίδια διαδικασία αποκρυπτογράφησης τα συστήματα της BERG GREECE αποστέλλουν πληροφορίες και σε εσάς.

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι σε οποιοιδήποτε σημείο του e-shop εισάγετε προσωπικά δεδομένα (Password, τηλέφωνα, διευθύνσεις κλπ) υπάρχει κρυπτογράφηση SSL 128-bit.

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό τι είναι η κρυπτογράφηση σας γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα τρόπο κωδικοποίησης των πληροφοριών μέχρι αυτές να φτάσουν στους αποδέκτες τους, οι οποίοι με τη σειρά τους μπορούν να την αποκωδικοποιήσουν με τη χρήση του κατάλληλου κλειδιού.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε φορά που παραγγέλνετε και αφού έχετε συνδεθεί με το Username και το Password σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, όλη η επικοινωνία ανάμεσα στον υπολογιστή σας και τα συστήματα της BERG GREECE κρυπτογραφούνται με χρήση κλειδιού 128 bits. Με άλλα λόγια, κάθε φορά που στέλνετε πληροφορίες στο σύστημα, ο Browser σας τις αποκρυπτογραφεί πρώτα με χρήση κλειδιού 128-bit και στη συνέχεια τις στέλνει στο σύστημα.

ΙΙΙ. Απόρρητο Συναλλαγών.

Οι ίδιες βασικές αρχές που διέπουν τις κλασικές συναλλαγές ισχύουν και στην περίπτωση του Ηλεκτρονικού Εμπορίου (e-commerce). Η τήρηση του απορρήτου θεωρείται αυτονόητη. Κάθε πληροφορία που μεταβιβάζεται από το χρήστη του https://berg.gr είναι άκρως εμπιστευτική και η BERG GREECE έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να γίνεται η χρήση τους μόνο στο επιτρεπόμενο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

IV. Μερικά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί:

Στις πληροφορίες των συναλλαγών σας επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε εξουσιοδοτημένους υπάλληλους και μόνο όταν είναι απαραίτητο, πχ για την αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των αιτήσεών σας.

Στοιχεία πελατών και των συναλλαγών τους δεν αποκαλύπτονται από την BERG GREECE παρά μόνο μετά από έγγραφη εξουσιοδότηση ή κατόπιν δικαστικής απόφασης ή απόφασης άλλης δημοσίας αρχής.

Ακόμη και στην περίπτωση που η BERG GREECE συνεργάζεται με τρίτους για την υποστήριξη των συστημάτων της, έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση του απορρήτου.

Όλοι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν πληροφορίες για τα στοιχεία που τους αφορούν καθώς και να ζητήσουν διόρθωσή τους, εάν είναι σε θέση να αποδείξουν την ύπαρξη λάθους.

Τέλος, για τη δική σας ασφάλεια θα πρέπει και εσείς να προσπαθείτε να χειρίζεστε όλες τις πληροφορίες που παρέχονται μέσω του συστήματος ως εμπιστευτικές και απόρρητες και να μην τις κοινοποιείτε σε τρίτους.